Waar innovatie en
       emotie elkaar treffen
Creëer uw eigen geluid
                Muzikaliteit is de                        graadmeter

Geschiedenis

Voordat nagedacht werd over het eerste model van dit in 2023 opgerichte merk, heeft Cyriel Hoenen, ontwerper en ontwikkelaar van de Medallic Acoustics-luidsprekers, al meerdere luidsprekerprincipes bestudeerd en op eigen wijze in de praktijk verwezenlijkt.
Van volledig open tot volledig gesloten behuizing, diverse methodes ten aanzien van basreflex en transmissielijn, bi-directioneel, omnidirectioneel, d’Appolito, hoorn, met gebruik van diverse akoestische materialen, kastmaterialen, houtsoorten, merken, modellen en types van drivers en inwendige- en uitwendige vormen.
Daarbij werd door de ervaring ook steeds meer verfijning in het scheidingsfilter behaald.
Uiteindelijk waren de inzichten bereikt om een luidspreker te ontwikkelen die goed kan aansluiten bij de akoestische eigenschappen van de gemiddelde luisterruimte en een puur, natuurgetrouw geluid weergeeft op hoog niveau.
Er zijn bewuste keuzes gemaakt ten aanzien van onder andere de luidspreker-units, toepassing en behandeling van materialen, inzet van bekabeling en filter-onderdelen, karakteristieken van het scheidingsfilter en demping en ontkoppeling door de voetplaat.