Waar innovatie en
       emotie elkaar treffen
Creëer uw eigen geluid
                Muzikaliteit is de                        graadmeter

Medallic Acoustics

Medallic Acoustics is ontstaan uit een breed ingevulde hobby, een grote passie voor muziek en de bijzondere emotie die bij het luisteren ervaren kan worden, maar met name vanuit de behaalde resultaten in de zoektocht naar de methode om een kwalitatief goede muziekweergever te kunnen realiseren met een zo natuurlijk mogelijk klankkarakter.
De insteek is vooral om luidsprekers en bijbehorende apparatuur aan diverse muziekliefhebbers te laten horen en van betekenis te kunnen zijn voor degene die er een prettige aansluiting mee vindt.

Iedere luisteraar heeft namelijk een eigen, unieke wens ten aanzien van het beleven van geluid.
Medallic Acoustics wil een graag bijdrage leveren om daarin de optimale situatie te bereiken.
Voor de één is een ingetogen geluidsbeeld te saai en dan geeft iemand misschien de voorkeur aan een geluid met veel dynamiek en detail, terwijl de ander dit juist vermoeit en daardoor niet ontspannen kan luisteren.
Een neutrale weergave waarin alle facetten in de juiste proporties aanwezig zijn is voor de meeste luisteraars prettig, maar om eigen voorkeuren aan te brengen is er vaak wat finetuning nodig.
Deze finetuning is mogelijk door een nauwkeurige keuze van de diverse onderdelen van een audioset, maar vooral: welke combinatie is het mooist.

De onderdelen zijn niet enkel de apparaten en de luidsprekers, maar daarbij moet ook gedacht worden aan akoestische materialen, een audiomeubel, bekabeling en accessoires zoals betere wandcontactdozen en een audiofiele zekering in de meterkast.
Medallic Acoustics wil graag mee onderzoeken met welke stap(pen) de best bijdragende resultaten worden bereikt en kan op vraag van de klant voorzien in alle onderdelen die deel uitmaken van een audiosysteem.

Het onderdeel dat het meest het klankkarakter bepaalt, is de luidspreker. Daarom is de luidspreker ook de eerste stap in de zoektocht naar de basis voor een gewenst geluid.